Een woord van dank! / A word of thanks!

many-thumbs-upGraag wil ik iedereen bedanken die mij de afgelopen periode heeft gesteund tijdens mijn ziekbed. Het gaat inmiddels een stuk beter met mij maar ik ben nog niet volledig hersteld. Dit zal nog even duren.
Ik heb veel positieve en opbeurende reacties ontvangen via de post en via social media. Dit heeft mij veel goed gedaan. Nogmaals dank daarvoor!

Naamloos-1I would like to thank everyone who has supported me during my illness. It is now a lot better with me, but I’m still not fully recovered. This will take some time.
I have many positive and encouraging comments received by mail and social media. This has done me much good.

Jan van Schee
Chairman All Tangsoodo Organization – Netherlands

Posted in ATO

Results Open International Friendship Tournament 2014

De ATO kijkt terug op een geweldig toernooi met deelnemers uit Zuid Afrika, Groot Brittannië, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Thailand, Kurdistan en Nederland uiteraard. Ook het seminar op zondag werd goed bezocht. De ATO dankt alle scholen voor hun steun en komst. TANG SOO!!

Naamloos-1The ATO can look back on a great tournament with participants from South Africa, Great Britain, Denmark, Germany, Greece, Thailand, Kurdistan and the Netherlands of course. The seminar was well attended on Sunday. Thanks to all schools for their support and coming. TANG SOO !!

seminargroepsfoto20141005

Participants of the Seminar on Sunday

Here you can find the results of this great event.

Here you can find the pictures of this great event.

Here is the second serie of pictures (thanks to Mister Tjardo Wijnstra)

Posted in ATO

Great Seminar

seminar

Op zondag 5 oktober a.s. organiseert de ATO een boeiend seminar onder leiding van 1 Grootmeester en 2 Meesters. Je kunt deelnemen aan dit seminar vanaf 12 jaar, ongeacht je graduatie.

Het seminar start om 10:00 en eindigt om 12:30 uur. Deelname aan dit seminar kost €20,00.

Adres: Schoonhovens College
Albert Plesmanstraat 4
Schoonhoven

Naamloos-1

On Sunday, October 5th the ATO is organizing a fascinating seminar led by one Grandmaster and two Masters. You can participate in this seminar from 12 years, regardless of your graduation.

The seminar starts at 10:00 and ends at 12:30. Seminar fee: € 20.00.

Address: Schoonhoven College
Albert Plesmanstraat 4
Schoonhoven
NETHERLANDS

Posted in ATO

Een geweldige dag!

many-thumbs-upHet bestuur van de ATO wil iedereen die een bijdrage aan de strandtraining van zondag 29 juni j.l. heeft geleverd hartelijk bedanken.

Dank aan jullie leerlingen voor hun deelname en dank aan jullie leraren (indien van toepassing) die les hebben gegeven. Ook dank aan de mensen achter de schermen die zich met de voorbereidingen hebben bezig gehouden. Jullie inzet en aanwezigheid heeft er voor gezorgd dat de dag zeer geslaagd was.

strandtraining 2014 groep water

Er zijn op deze dag fraaie foto’s gemaakt. Een mooi voorbeeld zie je hierboven. Meer foto’s kun je vinden op de volgende links

Serie 1Serie 2

KLIK HIER VOOR EEN IMPRESSIE IN BEELD EN GELUID!

De beelden laten goed dat de sfeer goed was en het animo groot. Kortom, een geweldige dag! mede dankzij het mooie weer.

Er waren zelfs deelnemers die hun deelname voor de volgende editie van de strandtraining in 2015 al kenbaar maakten. Wij zien dat als een groot compliment.

groepsfotostrandtraining201

Myeong-Ye van harte welkom!

MYEONG-YE Logo v3Het bestuur van de ATO verwelkomt haar jongste lid Myeong-Ye uit Spijkenisse. Deze dojang staat onder leiding van Kyosa Nim Raymond von Harras.

Wij reken op een langdurige en vruchtbare samenwerking en kijken uit naar jullie komst op 29 juni a.s. tijdens de strandtraining. Tang Soo!

Klik op het logo voor een korte intro!

Posted in ATO

Strandtraining 2014 – Katwijk

Poster - Strandtraining

Vergeet niet de strandtraining eind dit jaar in uw agenda te plaatsen. Het jaarlijkse sociale event is een leuke dag uit voor de familie waar uw kinderen van de diverse scholen met elkaar kennis maken en op een leuke en speelse manier het Tang Soo Do jaar afsluiten. Als volwassen Tang Soo Do ka kunt u kennis maken met, leren van en samen sporten met andere Tang Soo Do ka’s.

Het inschrijven als deelnemer is simpel, u geeft uzelf of uw kind op bij uw Dojang meester en die neemt contact op met de organisatie. Nadat uw inschrijving is ontvangen bij de leermeester hoeft u enkel nog op te komen dagen. De ATO kijkt al uit naar dit evenement en hoopt u daar dan ook de 29ste juni te zien. Tang So!

Mocht u nog vragen hebben kunt u altijd terecht bij uw Dojang meester, leraar of stuur een e-mail naar info@alltangsoodo.org .

 

Posted in ATO

ATO wedstrijd en scheidsrechterstraining

groepsfoto training

Namens de ATO organisatie heeft Him Yong Gi op zaterdag 29 maart 2014 een wedstrijd training georganiseerd.

De training begon ten eerste met een goede warming up, om zo blessures te voorkomen. Tijdens de warming up hielpen de deelnemers elkaar met stretchen om de ander te stimuleren de grens op te zoeken. Door middel van goede rek en strek oefeningen wordt een tang soo do ka leniger en zijn de spieren warm voor de training.

Na de warming up liet KSN Marcel Spierings de deelnemers wedstrijd technieken oefenen om middels schijnbewegingen de tegenstander te foppen. Als voorbeeld kan u schijn voorwaarts trap geven, en tijdens de beweging de beweging veranderen naar een wreeftrap. Hiermee kunt u een punt scoren tijdens de wedstrijden.

De tang soo do ka’s wisselden tijdens de wedstrijdtraining om de twee a drie min van partner. Zo kunt u met iedereen aan een techniek oefenen en leren anticiperen. Het om en om oefenen werd omgezet in wedstrijdsparren, waarbij men in een groep van vijf is ingedeeld. Deze groep van vijf bestond uit drie scheidsrechters en twee sparring deelnemers.

Na het sparren mochten de deelnemers kiezen of zij deelname aan een verdere sparringstraining door KSN Spierings of de hyung en wapenhyung techniek wilde verbeteren bij SBN van Lith of SBN Van der Schee. Tijdens de uitvoering van de Hyungs werd er gelet op een goede stand, bewegingen en of het vloeiend leek op een schijfgevecht.

Tijdens de wapen hyungtraining is er aandacht besteed op hoe een deelnemer zijn wapenstaff/stok draaide en of dat deze draai volledig was. Het belangrijke volgens SBN van Lith is dat de schouders ontspannen zijn tijdens het draaien.

Na de training was er voor 3de kup of hoger de mogelijkheid deel te nemen aan de scheidsrechterscursus verzorgt door SBN van der Meer, KSN van Straten en KSN Visser. Deze zeer leerzame cursus ging in op hoe een individu als scheidsrechten moet en kan optreden. Voorbeelden van onderwerpen zijn: punten toekenning, raakpunten en ingrijpmomenten. De cursisten kregen de regels mee naar huis in een boek en krijgen tijdens de wedstrijden een praktijkexamen.

De foto’s kunt u vinden in het fotoalbum 2014 van de ATO. De ATO wilt SBN Correljé en KSN Visser bedanken voor het beschikbaar stellen van dit materiaal. Onze dank gaat ook uit naar dhr. Ritmeester voor deze bijdrage.

Al met al een zeer geslaagde dag voor de Tang Soo Do Ka’s.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de event- of wedstrijdcommissie van de ATO via het contactformulier of info@alltangsoodo.org.