Lesdag 1 is een feit!

Op zondag 7 februari is de cursus instructeur van start gegaan met de eerste lesdag. TheorieGroep2016De dag begon om 10:00 uur met de theoriesessie. Na een voorstelrondje door werd een ieder gevraagd aan tegen geven waarom ze zich voor de cursus hebben aangemeld. De motivatie was verschillend. Maar rode draad was vooral om in de rol van leraar verantwoord en deskundig les te kunnen geven.

Tijdens de interactieve ochtendsessie werden diverse opdrachten uitgewerkt en de tijd vloog voorbij. Daarna was het tijd voor de lunch.

PraktijkGroep2016Om 13:00 uur was het tijd voor de praktijk. Uiteraard gekleed in Dobog kregen de deelnemers weer verschillende opdrachten om de rol van instructeur in de praktijk goed na te bootsen. Na iedere instructie kreeg degene die de rol van instructeur vervulde feedback van de docenten en medecursisten. Dit stelt de cursisten in staat om zich tijdens de cursus steeds verder te bekwamen.

We hebben ook dit keer weer een leuke deelnemersgroep die bestaat uit 5 vrouwen en 4 mannen. De deelnemers zijn aan elkaar gewaagd en iedereen leverde een goede bijdrage. Dank daarvoor! en tot de volgende cursusdag.

 

Posted in ATO

GEEF JE OP VOOR DEZE SUPER TRIP!

Ook dit jaar gaat de ATO weer deelnemen aan het grote toernooi in Cardiff dat wordt georganiseerd door de Traditional Tang Soo Do Federation van Master John Trudgill. Het toernooi wordt gehouden op zaterdag 23 april.

ONS REISPLAN:
ATOonTourWe willen donderdagavond (met de nachtboot en bus) vertrekken en komen dan naar verwachting vrijdag rond het middaguur aan in Cardiff. Iedereen kan die middag en avond er op uit trekken want Cardiff is een geweldig leuke stad. Zaterdag is het de dag van het toernooi. Zondag is er nog gelegenheid voor een dag sightseeing en zondagavond vertrekken we weer met de bus en de nachtboot terug naar huis. Maandagochtend zijn we dan weer in NL.

DE KOSTEN:
Houd rekening met €150 tot €200 per persoon voor het vervoer, de overtocht en de hotelovernachtingen. De ATO doet wederom een bijdrage om de kosten acceptabel te houden.

PLANNING EN ORGANISATIE:
Om de trip goed te organiseren is het van belang dat de deelnemerslijsten - die inmiddels zijn uitgezet - uiterlijk 10 februari zijn ingeleverd. Stuur de excellijst naar info@alltangsoodo.org

LET OP!! Niet op tijd aanleveren betekent te weinig tijd om de reis goed te organiseren. Het bestuur rekent dus op ieders medewerking. Alvast bedankt!

Posted in ATO

Een mooie start van het nieuwe jaar!

Het jaar 2016 begint met goed nieuws! Twee nieuwe scholen hebben zich aangesloten bij onze organisatie. Een duidelijke bevestiging dat we het juiste pad gevonden hebben om onze organisatie te laten groeien.

SBNGrimmerWij verwelkomen Sabum Nim Johann Grimmer, leider en hoofdtrainer van Tang Soo Do Ismaning uit Duitsland. SBN Grimmer is tevens kaderlid van de Traditionelles Tang Soo Do Deutschland. Reeds jaren was SBN Grimmer aanwezig op onze toernooien en deze positieve ervaring heeft hem doen besluiten om lid te worden van onze organisatie.

KSNvdKuijl

Daarnaast verwelkomen we Kyosa Nim Leonard van der Kuijl van Kongzhi Martial Arts. Voor sommigen van ons is hij een bekende, want een aantal jaren geleden trainde hij al bij een van de ATO scholen. Samen met SBN Cor Blok geeft KSN van der Kuijl nu les in Alblasserdam.

 

Het ATO Bestuur heet beide dojangs HARTELIJK WELKOM BIJ ONZE ORGANISATIE!

Posted in ATO