ATO wedstrijd en scheidsrechterstraining

groepsfoto training

Namens de ATO organisatie heeft Him Yong Gi op zaterdag 29 maart 2014 een wedstrijd training georganiseerd.

De training begon ten eerste met een goede warming up, om zo blessures te voorkomen. Tijdens de warming up hielpen de deelnemers elkaar met stretchen om de ander te stimuleren de grens op te zoeken. Door middel van goede rek en strek oefeningen wordt een tang soo do ka leniger en zijn de spieren warm voor de training.

Na de warming up liet KSN Marcel Spierings de deelnemers wedstrijd technieken oefenen om middels schijnbewegingen de tegenstander te foppen. Als voorbeeld kan u schijn voorwaarts trap geven, en tijdens de beweging de beweging veranderen naar een wreeftrap. Hiermee kunt u een punt scoren tijdens de wedstrijden.

De tang soo do ka’s wisselden tijdens de wedstrijdtraining om de twee a drie min van partner. Zo kunt u met iedereen aan een techniek oefenen en leren anticiperen. Het om en om oefenen werd omgezet in wedstrijdsparren, waarbij men in een groep van vijf is ingedeeld. Deze groep van vijf bestond uit drie scheidsrechters en twee sparring deelnemers.

Na het sparren mochten de deelnemers kiezen of zij deelname aan een verdere sparringstraining door KSN Spierings of de hyung en wapenhyung techniek wilde verbeteren bij SBN van Lith of SBN Van der Schee. Tijdens de uitvoering van de Hyungs werd er gelet op een goede stand, bewegingen en of het vloeiend leek op een schijfgevecht.

Tijdens de wapen hyungtraining is er aandacht besteed op hoe een deelnemer zijn wapenstaff/stok draaide en of dat deze draai volledig was. Het belangrijke volgens SBN van Lith is dat de schouders ontspannen zijn tijdens het draaien.

Na de training was er voor 3de kup of hoger de mogelijkheid deel te nemen aan de scheidsrechterscursus verzorgt door SBN van der Meer, KSN van Straten en KSN Visser. Deze zeer leerzame cursus ging in op hoe een individu als scheidsrechten moet en kan optreden. Voorbeelden van onderwerpen zijn: punten toekenning, raakpunten en ingrijpmomenten. De cursisten kregen de regels mee naar huis in een boek en krijgen tijdens de wedstrijden een praktijkexamen.

De foto’s kunt u vinden in het fotoalbum 2014 van de ATO. De ATO wilt SBN Correljé en KSN Visser bedanken voor het beschikbaar stellen van dit materiaal. Onze dank gaat ook uit naar dhr. Ritmeester voor deze bijdrage.

Al met al een zeer geslaagde dag voor de Tang Soo Do Ka’s.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de event- of wedstrijdcommissie van de ATO via het contactformulier of info@alltangsoodo.org.