Hoe gaan we verder…

We leven in een bijzondere tijd… een tijd die de we nog niet eerder hebben meegemaakt. De gezondheid van veel mensen wordt bedreigt door een nieuw virus. Dit heeft er toe geleid dat er wereldwijd strenge maatregelen zijn getroffen die iedereen en alles raken. Ook onze scholen zijn getroffen door deze maatregelen. De lessen zijn gestopt en de scholen zijn voorlopig gesloten. Voor hoe lang is nu nog moeilijk in te zeggen.

We zien dat scholen alternatieven manieren zoeken om les te geven. Dit gebeurd hoofdzakelijk digitaal. Er zijn veel mooie voorbeelden. Het is ook een goede manier om het contact en de binding met de leden te onderhouden. Dat is hard nodig want thuis zitten en geen sociale contacten hebben met anderen voelt niet goed en heeft invloed op onze stemming. Dat moeten we tegengaan!

Op social media wordt veel gepost voor de leerlingen. Hartstikke goed en ga daar vooral mee door en deel de idee├źn hierover met elkaar. Samen, dat is nu waar het om gaat, want het raakt ons allemaal.

We zoeken nieuwe wegen om elkaar te ontmoeten via het digitale kanaal. Ook de ATO gaat hier mee aan de slag. Onze dojangleiders kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten voor zo’n meeting. De details volgen via Whatsapp.

Voor nu wens ik iedereen heel veel gezondheid toe – uiteraard ook voor jullie naasten – en ik kijk er naar uit om jullie straks allemaal weer gezond en wel te ontmoeten.

TANG SOO

KJN Jan van der Schee