Traditie

Tang Soo Do is een traditionele krijgskunst gebaseerd op oude koreaanse leerstellingen, erecodes en trainingsprincipes. In de wereld van nu zijn deze karakterestieken nog steeds toepasbaar en hebben een positieve invloed op uw dagelijks leven.

Trainingsprincipes:Wees gemotiveerd tijdens de training:
Je tegenstander moet altijd in je gedachten aanwezig zijn, of je nu zit, staat of je arm beweegt.Train met hart en ziel en maak je geen zorgen over de theorie:
Een persoon die niet traint met hart en ziel zal vaak zijn vlucht nemen in theoretische benaderingen.

Vermijd grootspraak en opschepperig gedrag:
Iemand die opschept over zijn kunnen zal nooit respect krijgen, ook al is hij een meester in de krijgskunde. Het is nog erger als een beginnende leerling zich hieraan schuldig maakt. Met dit gedrag beschaam je niet alleen jezelf maar ook de stijl die je beoefent.

Probeer jezelf te zien zoals je werkelijk bent en streef er naar goede eigenschappen van anderen over te nemen:
Tijdens de trainingen zie je vaak de sterke punten van anderen. Probeer deze sterke punten over te nemen. Maar als een medeleerling slecht presteert vraag jezelf dan ook af of je je daar ook schuldig aan maakt.

Pas deze ethische regels toe in je dagelijks leven:
Dit vraagt om observatie en doorzettingsvermogen, waardoor grote vooruitgang bereikt kan worden. Met als mogelijk gevolg dat een enkeling beter wordt dan zijn leermeester. Niemand kan echter perfect worden. Uiteindelijk zal men zich realiseren dat het beoefenen van een krijgskunst een manier van leven is, met als primaire doel een gezond en waardevol leven door training van   lichaam en geest.

SA GUN E CHOONG
Trouw aan uw landSA CHIN E HYO
Gehoorzaamheid aan uw ouders

KYO WOO E CHIN
Houd vriendschap in ere

IMJEON MUTWAE
Niet terugtrekken in het gevecht

SALSEANG YOOTEAK
Handel tijdens de strijd naar eer en geweten

Met dank aan Sabum Nim Van Lith