Het internationale toernooi was een succes!

atologoDe vechtende strijders van de ATO organisatie, zij het jong of oud, hebben het afgelopen internationale vriendschap toernooi weer veel prijzen in de wacht weten te slepen.

Het internationale toernooi bracht deelnemers van alle leeftijden en van allerlei nationaliteiten. De grote diversiteit en groeiende bekendheid is iets wat ook Grootmeester Giacobbe niet onopgemerkt is gebleven. “Zelf begon ik vele jaren geleden en was de sport niet zo bekend als het nu is. Het is dan ook een goede ontwikkeling voor de sport dat er nu meer mensen zijn die het beoefenen. Ik wens jullie een allen veel succes en plezier toe!” Aldus onze gast Grootmeester Giacobbe.

Sabum Nim Van der Meer vervolgde: “Er zijn veel landen naar dit internationale toernooi gekomen en al deze deelnemers concurreren naar de prijzen. Het toernooi heeft nu deelnemers uit Nederland, Duitsland, Belgie, Wales, Ierland, Denemarken, Griekenland, Italie, USA en de UK.”

Een Duitse deelnemer zei: “We hebben 800 km gereden en zijn direct gaan slapen. De volgende ochtend is het toernooi, en ja, we gaan voor goud!”. Andere deelnemers uit bijvoorbeeld Engeland waren er een aantal dagen eerder en hebben daarbij Nederlandse trekpleisters bezocht.

Ondanks de internationale concurrentie hebben de ATO deelnemers veel prijzen in de wacht weten te slepen. Sabum Nim Correlje: “Het is elk jaar een uitdaging goede studenten af te leveren, en toch presteren ze elk jaar weer optimaal op de diverse toernooien. Ik ben trost op al onze studenten die de ATO zo goed vertegenwoordigen.”. De ATO is met recht trots op haar studenten en u kunt de foto’s van dit toernooi vinden op de onderstaand webadressen:

–          Foto’s met dank aan Sabum Nim Correlje

–          Foto’s met dank aan dhr. Waardenburg

–          Foto’s met dank aan dhr. Kraayenveld

Ondanks de lange zit zorgden het sparren, de hyungs, de wapenhyungs en het breken voor veel kijkplezier voor de toeschouwers. Een toeschouwer vertelde de ATO: “Het is af en toe best intens als je kijkt hoe je kind of familielid staat te sparren, je doet onbewust mee met de bewegingen. Ik betrap mezelf erop dat ik  dan nog fanatieker ga aanmoedigen.”.

Na de wedstrijd van 16 november was er zondag 17 november een speciaal seminar van Grootmeester Giacobbe. Een intensieve warming-up zorgde ervoor dat de deelnemers soepel genoeg waren voor de unieke Hyung. Deze Hyung bestaat uit diverse hand- en traptechnieken en is geschikt voor alle bandgraduaties. Na het aanleren van deze Hyung ging de focus over op de sparringstechnieken. Met unieke sparringscombinaties leerde de Grootmeester de studenten nieuwe vaardigheden aan om toekomstige wedstrijden te winnen.

Na het afronden van het seminar was ook het weekend afgelopen. “We hebben geluk met het aantal vrijwilligers die zich hebben ingezet voor de wedstrijden.” Aldus een Sabum Nim Van der Meer. De ATO wil hierbij iedereen bedanken die zich op één of andere manier heeft ingezet voor dit toernooi, en wij hopen volgende keer weer op uw hulp te mogen rekenen.

Indien u meer informatie wilt over dit of toekomstige toernooien en seminars, dan vragen wij u vriendelijkom contact op te nemen met info@alltangsoodo.org.