Een bijzonder examen

Op zaterdag 31 oktober j.l. organiseerde de ATO het eerste Danexamen waarbij rekening gehouden moest worden met de geldende corona maatregelen van de rijksoverheid. Dit betekende dat het standaard curriculum gewijzigd moest worden om het examen toch door te kunnen laten gaan. De 1,5 meter afstand moest natuurlijk gehandhaafd worden. Daarnaast was er geen publiek aanwezig. Alleen de deelnemers en de leden van de examencommissie.

Il Soo Sik Dea Ryun kon gedaan worden, maar wel met 1,5 m afstand. Voor de deelnemers was dat best wel een aanpassing, maar ze hebben goed weten te demonstreren.
Het vrij sparren en vrije zelfverdediging tegen één of meerdere tegenstanders kon geen doorgang vinden, maar daar had de examencommissie een pittig vervangend programma voor gemaakt met 360 combinaties van basis hand- en beentechnieken en 180 technieken op een stootzak en schop makiwara. Het was afzien voor de deelnemers en sommige verlangde zelfs naar het sparren in plaats van dit onderdeel 🙂

Uit eindelijk waren 5 van de deelnemers geslaagd en 2 deelnemers moeten op een later tijdstip tijdens een centrale training één onderdeel opnieuw laten zien om alsnog voor het examen te slagen.

Namens de examencommissie nogmaals gefeliciteerd en bedankt voor jullie inzet!

Meer fotos vindt je hier